Hoeveel kosten drugs?
Home » Uncategorized  »  Hoeveel kosten drugs?
Hoeveel kosten drugs?

Koop de best kwaliteit cocaine, ecstasy, speed, door heel Nederland en Belgie. In persoon of opsturen? Alles valt te regelen. Het makkelijkst te bereiken rond Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, enz.

Stuur snel een mailtje naar:

bestellen@cokeforum.com

en we regelen het!

De prijs van drugs heeft te maken met

 • vraag en aanbod
 • prijzen van grondstoffen
 • percentage werkzame stof
 • belastingen
 • legaliteit/illegaliteit
 • hoeveelheden die ingekocht worden.

Vraag en aanbod

De prijs van drugs heeft te maken met vraag en aanbod. Door veranderingen in vraag en aanbod kunnen prijzen van drugs in de loop van de tijd sterk veranderen.

Heroïne is sterk in prijs gedaald ten opzichte van 1980. Door het wegvallen van het ijzeren gordijn, door de oorlog in Afghanistan en door de afname van het aantal heroïnegebruikers nam het aanbod van heroïne sterk toe en nam de vraag sterk af. Een prijsdaling van heroïne is het gevolg.

Schaarste grondstoffen

Grondstoffen die nodig zijn om drugs te produceren variëren sterk in prijs en daarmee varieert ook de prijs van drugs. De illegale producenten van bijvoorbeeld MDMA (XTC) kunnen te maken hebben met schaarste aan grondstoffen. In zo’n periode van schaarste neemt de prijs sterk toe. Ook neemt dan de kans op (gevaarlijke) versnijdingen toe. De laatste jaren lijkt echter het tegenovergestelde aan de hand te zijn, XTC bevat veel meer MDMA (de werkzame stof) dan een aantal jaar geleden. De gemiddelde prijs is daarentegen niet veel gestegen.

Belastingen

Belastingen als accijns en btw maken een middel aanmerkelijk duurder. Voor legale middelen als alcohol en tabak moeten accijns en btw betaald worden, voor illegale drugs geldt dit niet. Op een sigaret zit 56% accijns en nog eens 21% btw. Als cannabis gelegaliseerd zou worden, zouden vergelijkbare tarieven kunnen gelden, waardoor hasj en wiet veel duurder zouden kunnen worden. Ook zouden dan de stroomkosten betaald moeten worden, die nu veelal illegaal worden afgetapt.

Een duurdere prijs heeft een remmend effect op de consumptie. Preventief zou legalisatie dus positief kunnen uitpakken.

Legaliteit/illegaliteit

Als een middel legaal is drijven ook de eisen die gesteld worden aan de manier van produceren, de prijs op. Dit maakt het product duurder. Als een middel illegaal is, lopen de producenten en dealers risico op gevangenisstraffen. Voor dit risico willen zij betaald worden. Wat betreft de extra kosten slaat de balans waarschijnlijk toch over in het nadeel van de legale drugs. Als cannabis ooit legaal wordt, zal het waarschijnlijk duurder worden dan wanneer hasj en wiet illegaal blijven.

Percentage werkzame stof

Het gehalte werkzame stof in een drug is ook van invloed op de prijs. Zo kost wiet met een hoog gehalte THC in de regel meer dan wiet met een laag THC-gehalte. En is cocaïne met een hoog percentage duurder dan cocaïne met een lager percentage.

Hoeveelheden

Prijzen variëren natuurlijk ook met de hoeveelheid die iemand koopt. Dealers betalen lagere prijzen dan gebruikers. Gebruikers krijgen bij dealers vaak wel staffelkorting. Koop je 10 pillen dan is het goedkoper per pil dan als je 4 pillen koopt.

Versneden of niet

Bedenk ook dat veel drugs versneden zijn. Iemand betaalde gemiddeld €50,30 voor 1 gram cocaïne in 2019. Omdat deze gram gemiddeld voor slechts 69% bestaat uit cocaïne (1) kost een gram cocaïne werkelijk bijna €65.

2 gedachten over “Hoeveel kosten drugs?

 1. Koop de best kwaliteit cocaine, ecstasy, speed, door heel Nederland en Belgie. In persoon of opsturen? Alles valt te regelen. Het makkelijkst te bereiken rond Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, enz.

  Stuur snel een mailtje naar:

  bestellen@cokeforum.com

  en we regelen het!

 2. oop / Bestel goedkoop oxycodon te koop online zonder een recept, Koop goedkope oxycodon online zonder recept, Wat is de prijs van oxycodon online zonder recept, Overweegt u om oxycodon online te kopen / kopen zonder een recept, Overweeg om oxycodon online te kopen / bestellen zonder een recept, Oxycodon kopen / kopen zonder recept, Waar kan ik oxycodon online kopen / kopen zonder een recept, Waar te online goedkope oxycodon kopen zonder een voorschrift, Hoe kunt u originele Oxycodon online kopen zonder recept, Waar kunt u originele oxycodon online bestellen zonder recept? Waar te online goedkope oxycodon kopen zonder een voorschrift, Goedkope oxycodon te koop online zonder een recept, Koop / krijg goedkope Oxycodon online zonder recept, Koop / Bestel Goedkope Oxycodon online zonder recept, Koop / Bestel goedkope oxycodon online te koop, Krijg goedkope oxycodon-pijnstillers online, Koop de oxycodon online, Bestel oxycodon pijnstillers online, oxycodon-pijnstillers online te koop, Koop de oxycodon online,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *